Brook Preloader

Sofàs, tipus i estils

Sofàs, tipus i estils

El sofà és sens dubte una de les peces més importants de la nostra llar, on passem molt temps asseguts per a veure la tele, llegir, dormir, xerrar amb família i amics… Per aquest motiu a l’hora de triar un sofà hem d’analitzar diversos aspectes perquè sigui sobretot confortable, durador i que compleixi les necessitats personals. Una tasca difícil per l’àmplia varietat de models i estils que existeixen en el mercat.

És important saber les mesures i la forma de l’espai, i el nombre de persones que l’utilitzaran diàriament ja que limitaran les possibilitats entre els tipus de sofàs existents. Un altre factor crucial és la comoditat, per la qual cosa recomanem que vingueu a la botiga a provar-los, No us talleu!! Veniu a asseure-us i fins i tot tombar-vos. Cada persona té una constitució física diferent i percep la comoditat de manera diferent. A més, ha d’anar d’acord amb la decoració i estil de la llar.

A continuació, us detallem una classificació bàsica dels tipus de sofàs que podem trobar, descrivint breument les seves principals característiques i usos.

Sofà en línea

Happy,Young,Woman,And,Man,Hugging,,Using,Smartphone,Together,,Sitting

Són els tradicionals sofàs amb 2 o 3 places. S’adapten a qualsevol tipus d’espai i ambient. Queden bé tant en salons o dormitoris com a la recepció d’una oficina. En espais més grans podem combinar un de 2 places amb un altre de 3, o complementar-ho amb una butaca o un altre tipus de seient (com a pufs o coixins), permetent reunir nombrosos convidats.

Sofà en L

Aquest tipus de sofàs compta amb un costat més llarg que l’altre, normalment format per 3+2 places. És ideal per a salons grans i permet a les persones parlar i socialitzar les unes amb les altres. A més, ens poden servir com a separador d’ambients sense la necessitat d’afegir un altre tipus d’element que faci de divisor com per exemple una prestatgeria o envà. En aquest cas es recomana que el costat més llarg del sofà estigui tocant a la paret per a guanyar amplitud i facilitar les zones de pas.

Sofà chaise longue

Modern,Living,Room,With,L-shape,Sofa,,,White,Pattern,Wall

Correspon als sofàs on s’ha incorporat una prolongació en un dels seus seients per a poder-se recolzar còmodament. D’aquí el seu nom en francès que significa literalment “cadira llarga”. En ocupar gran espai et recomanem instal·lar-los en salons amplis. En els últims anys s’han convertit en un dels llocs preferits de la casa on relaxar-se i gaudir en família. A més de poder estirar les cames, el mòdul ens pot servir de seient extra quan tinguem molts convidats. Inclus ens pot funcionar de llit. En definitiva, un model que ens permet maximitzar el confort i donar un toc modern a l’espai.

Sofà raconer

Amb semblança al sofà en L però en aquest cas els dos costats tenen la mateixa extensió. Són ideals per a famílies nombroses i per a compartir moments amb grans grups d’amics. Tenen l’avantatge que s’adapten a qualsevol racó pel que també es poden utilitzar a salons petits.

Sofà modular

Minimalism,Modern,Interior,Scandinavian,Design.,Bright,Studio,Living,Room,With

Són sofàs dividits en peces individuals que es poden fer servir o amagar quan sigui necessari, podent acomodar-ho de diferents formes i fins i tot separar les parts en funció de les nostres necessitats. Els blocs que els formen poden tenir braços i respatllers o no segons es col·loquin. Aquests mòduls també ens poden servir com a reposapeus o tauleta, i poden integrar còmodes pufs que afegeixen encara més comoditat i funcionalitat. És igual si el teu saló és gran o petit, els mòduls s’adapten a qualsevol espai. Si busques funcionalitat, personalització i recomposició de l’espai aquest és el sofà que estàs buscant.

Sofà d’una plaça o butaca

Living,Room,Interior,In,Loft,,Industrial,Style,,3d,Render

S’utilitzen per a guanyar una plaça extra, complementant un altre sofà més gran o per a aprofitar millor una cantonada del saló. També són ideals per a col·locar-los en habitacions, creant un racó personal on relaxar-nos, fer una migdiada, o gaudir de la lectura enfront d’un finestral.

Sofà tipus Chester

Interior,With,Brown,Leather,Chester,Sofa,,Stone,Wood,Wall,Panel,

És un sofà clàssic amb braços corbats i respatller baix a la mateixa alçada, entapissat amb un capitonat continu (entapissat embuatat amb una sèrie de botons repartits de manera geomètrica), que a principis del segle XIX servien per a ambientar els salons anglesos. A l’actualitat aquests mítics sofàs s’adapten a qualsevol estil donant-li un toc sofisticat i elegant, encara que és més amic d’estils decoratius més clàssics o vintage. Originalment s’entapissava amb cuir, però ara podem trobar sofàs Chester amb vellut, tela o pell sintètica, i de diferents tonalitats. No obstant això, es caracteritza per ser robust i rígid pel que a moltes persones els resulta una mica incòmode.

Sofà llit

És un sofà amb multifunció pensat per a resoldre problemes d’espai. De dia ens serveix per a asseure’s i de llit a la nit. És una solució idònia per a cases que disposen pocs metres quadrats al qual li falta una habitació extra, o en aquelles que reben convidats habitualment. En aquest cas és important triar un sofà llit que compleixi totes dues funcions sense exclusió, i que una vegada instal·lat no obstrueixi portes i zones de pas.

Sofà amb magatzematge

Woman,Opening,Modular,Sofa,Section,With,Storage,In,Living,Room,

En espais reduïts és una lluita mantenir l’ordre i disposar espai de magatzematge, i més si tens fills. Afortunadament existeixen sofàs amb un espai de magatzematge incorporat dins dels seus seients o al chaise longue. Una solució on podem emmagatzemar mantes, coixins, joguines, pufs… de manera pràctica i ordenada.

Sofà ergonòmic

Correspon als sofàs que disposen de respatllers inclinables i seients extensibles per a poder-ho adaptar al nostre gust en funció del que estiguem realitzant en cada moment (veure la tele, dormir, xerrar…). Fins i tot alguns d’ells porten inclòs un sistema de massatge. Funcionen tant amb mecanismes motoritzats com manuals i ens permeten gaudir d’un millor descans, ajuden a relaxar la musculatura i faciliten la circulació sanguínia.

Esperem que us hagi resultat d’ajuda. Si necessiteu més assessorament o bé requeriu moblar un espai de la vostra llar, a EBAE oferim un servei personalitzat de mobiliari i decoració on ens encarreguem de tot, des de la selecció dels materials fins a la gestió de la compra, lliurament i instal·lació d’aquests.

Perquè som Home Lovers!